Европски дан језика у Горњој Врежини

У издвојеном одељењу ОШ „Чегар“ у Горњој Врежини, 26.9.2018. године обележен је Европски дан језика. Програм обележавања припремиле су наставнице српског, енглеског и руског језика: Александра Стојановић, Маша Вукадиновић, Радмила Динић и наставница историје Александра Марковић. Циљ обележавања Европског дана језика јесте указивање на потребу учења матерњег и страних језика, јер су језици кључ разумевања међу људима и основа за интелектуални развој ученика.

Ученици старијих разреда, подељени у три групе (Србија, Русија, Енглеска) учествовали су у занимљивим активностима. Преводили су пословице са енглеског и руског језика проналазећи њихово значење у српском, транскрибовали имена из страних језика, учествовали у квизу знања из историје, говорили брзалице језицима које уче у школи, певали и рецитовали песме на руском, енглеском и српском језику. Већина активности захтевала је тимски рад, а ученици су још једном показали да су одлични тимски играчи. Направљени су и панои, један са поздравом „добар дан“ на свим европским језицима, а други са позајмљеницама из страних језика. Ученици су максимално били мотивисани за све активности, па су кроз забаву, смех и рад уживали у обележавању Европског дана језика.

01

02

03

04

05

06

07

08

Светски дан поезије

Данас, 22. 03. 2018. у ОШ „Чегар“ је обележен јучерашњи Светски дан поезије и данашњи празник Младенци поетским часом који су својом поезијом за децу испуниле и оплемениле песникиње Удружења писаца „Чегар“: Љубинка Буба Вранић, Станија Симић Пљеваљчић и Милијана Јовановић.

Светски дан толеранције

Дана 16.11.2016. године, у холу школе одржан је јавни час поводом обележавања Светског дана толеранције.

Час су припремиле наставнице грађанског васпитања и српског језика заједно са ученицима од V до VIII разреда.

Објављено под Некатегоризовано