Учитељи наше школе Драгана Јовановић и Биљана Стошић су и ове године узели учешће у пројекту „Упознај мој град и околину“ чији је оснивач Ненад Накић из ОШ „13. октобар“ из Ћуприје. Пети део овог пројекта оплеменили су и многобројни учесници из целе Србије и иностранства: две школе из Ниша, две школе из Чачка, школе Белегиса, Краљева, села Црнајка код Мајданпека, села Шљивовица код Мацката, Новог Пазара, села Стрелац код Бабушнице, Пирота, Косовске Каменице, Куманова као и ученици и колеге из школе, сарадници из Параћина и Јагодине и бројни донатори.

Време извођења ваншколске активности (пројекта) је од 12. до 14.10.2018. године.

Првог дана после окупљања, упознавања и обиласка школе домаћина пројекта, смештаја ученика и наставника, кренули смо у обилазак школе за музичке таленте, обилазак музеја Хорреум Марги и расадника кактуса „Норка“код Јањић Новице. Присуствовали смо и приредби поводом дана школе домаћина пројекта.

Другог дана смо обишли школу „Радоје Домановић“ у Параћину, манастир Пресвете богородице у селу Лесје, манастир Света Петке у селу Извор и извориште реке Грзе где су гости презентовали град и школе из којих долазе. Такође је организована и спортска активност за ученике и подељене су награде за прва три места победника у трчању.

Трећи дан смо провели у обиласку зоо врта у Јагодини и етно кућу у селу Јовац код колеге Павличић Ненада. Ту су сви учесници испевали химну пројекта.

Пројекат је едукативног и мултикултурног карактера, где учимо на лицу места дружећи се, где се спајају различите вере, средине и културе, где су равноправно укључени и ученици са сметњама у развоју, где су сви јединствени и нема разлике.

Сви учесници пројекта су се лепо дружили, дивно провели, оплеменили и растали са незаборавним успоменама.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

Leave a Comment