Догађајем “Девојчице имају реч” одржаном у Дели простору у Нишу, организација ЦРТА из Београда најавила је покретање кампање “Inspiring Girls” по узору на истоимену кампању из Велике Британије, чије је циљ оснаживање девојчица. Ова кампања позива жене различитих професија да посвете сат времена годишње за повратак у основне школе како би девојчицама, узраста од 10 до 14 година, кроз сопствени пример приближиле различите могућности у животу и каријери али и да би инспирисале девојчице да теже остварењу својих животних избора. Циљ кампање је да се и што већи број основних школа прикључи и организује сусрете успешних жена и девојчица.

На догађају у Нишу девојчице и дечаци из неколико нишких основних школа су кроз “speed dating” састанак разговарали са наставницом енглеског језика Аном Живковић која је освојила награду за најкреативније предавање на Microsoft глобалној конференцији у Торонту 2017. године, са менаџерком у уметности Маријом Петернел, модном дизајнерком Невеном Крагић, новинарком и пројектном менаџерком City  радија Иваном Петровић и Гораном Јовановић Пешић предузетницом и оснивачицом предузећа “МyGreenWаy”. Кроз дружење са успешним нишлијкама девојчице и дечаци су се ближе упознали са њиховим професијама, изазовима на које су наилазиле на професионалном путу, и приликама које су им се указалe.

(извор: http://crta.rs/kampanja-inspiring-girls-predstavljena-i-u-nisu/ )

Вест о догађају са више детаља прочитајте на http://radiocity.rs/vesti/lepe-vesti/6759/uspeh-niskih-dama-kao-inspiracija-devojcicama.html

Ученице 6. и 8. разреда из матичне школе као и ученице 8.разреда из истуреног одељења у Горњој Врежини, су учествовале у овом догађају у пратњи наставница Јасмине Лукић и Ане Живковић.