Одлуком Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, почев од 13.9.2021. године настава се у седмом и осмом разреду основних школа на територији града Ниша одвија по другом моделу организације образовно-васпитног рада.

Настава за ученике од првог до четвртог разреда, као и за ученике петог и шестог разреда се одвија као и до сада.

У издвојеном осморазредном одељењу у Горњој Врежини организација наставе се не мења, сви ученици сваки дан наставу прате из учионице.

Ученици седмог и осмог разреда наставу прате у учионици и „онлајн” и то:
А група у школи понедељак, среда и петак, „онлајн” уторак и четвртак;
Б група у школи уторак и четвртак, „онлајн” понедељак, среда и петак;
Следеће недеље се групе ротирају.

Распоред часова остаје непромењен са трајањем часа од 45 минута. Ученици који наставу прате „онлајн” приступају часовима путем Тимс платформе у реалном времену у време одржавања часа по распореду часова.ž

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа препоручује употребу заштитних маски за све ученике и све време током боравка у школи. Изузетно, када ученик из здравствених разлога не може да носи маску због контраиндикација, које су потврђене стручним мишљењем лекара специјалисте одговарајуће гране медицине, потребно је организовати рад тако да овај ученик борави у школском простору без маске, при чему је потребно повећати физичку дистанцу са другим ученицима и запосленима и појачати примену свих мера заштите (дезинфекција руку, чишћење и дезинфекција наставних средстава и простора). Овај изузетак могуће је применити на захтев родитеља и искључиво уз приложено мишљење лекара специјалисте одговарајуће гране медицине и то по правилу у школи за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом.

4 Thoughts to “Организација наставе од понедељка 13.9.”

 1. Krcko Orascic

  Hvala na obavestenju.Sve jasno sto se dece tice.U tekstu ne pise da li se I nastavnicima preporucuje nosenje maski.Deca mi kazu da neki nastavnici tvde da ne moraju da nose maske jer su vakcinisani I da se desavalo I da ceo cas ne nose masku.

  1. ОШ „Чегар”

   Поштовани,

   У складу са препорукама Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа и Стручним упутством за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2021/2022. години, наставници који су вакцинисани са две дозе вакцине или прележали Covid-19 у последњих шест месеци нису у обавези да носе маске.

   Одлуком Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, од 13.9.2021. СВИ ЗАПОСЛЕНИ у школи су обавезни да носе маске.

 2. Забринути родитељ

  Поштовани,
  Хтела бих да искористим прилику те добронамерно подсетим запослене ове школе да је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа 10. 9. 2021. донео одлуку која је ступила на снагу данас (13. 9.) и на основу које је НЕОПХОДНО да СВИ запослени користе заштитне маске, било да су невакцинисани, вакцинисани или су прележали COVID-19. У наставку је део одлуке који се односи на горе наведено:
  „Имајући у виду доминантну трансмисију делта варијанте SARS-CoV-2, која може узроковати оболевање од COVID-19 и код особа које су претходно прележале ову болест и код вакцинисаних особа, Тим је донео одлуку о неопходности употребе заштитних маски за све запослене, укључујући и особе које су потпуно вакцинисане против COVID-19 и особе које су прележале COVID-19.“
  Одлука се може наћи на сајту ресорног министарства.
  Данас, након повратка из школе, од деце је добијена информација да део наставног кадра не поштује ову одлуку, односно да не носи заштитне маске. Уколико се настави са оглушавањем о ову одлуку, чиме се директно угрожава здравље моје и друге деце, а индиректно и њихових породица, бићу приморана да о овоме обавестим надлежне инспекцијске службе, Школску управу итд…
  Надам се да до овога неће доћи.

  1. ОШ „Чегар”

   Поштована,

   Сви запослени у просторијама школе носе маске.

Leave a Comment