Глобални пројекат „Мисија Х – Вежбај као астронаут“

Већ трећу годину за редом, ученици наше школе представљају Србију у овом међународоном пројекту који има за циљ промоцију здравог начина живота, спорта и вежбања. У активностима (које можете видети на сајту Мисије Х) учествују ученици 7. разреда као и ученици одељења 1/3.
Реализатори активности су Јелена Шврака Ћирић, Драган Кантар, Даворка Босанац и Ана Живковић.

Објављено под Некатегоризовано

СТОП! Сви на спорт!

Пише: Мила Максимовић IV/ 1

У организацији Полицијске управе и Спортског савеза Ниша, 19. 10. 2016. почела је манифестација „Стоп! Сви на спорт!“ У великој и пространој сали Чаир надигравало се сто два ученика из седамнаест нишких основних школа. Ученици 4. разреда надметали су се у атлетици, гимнастици, стрељаштву, одбојци, бициклизму и разним квизовима.

Нашу школу представљали су Ива Костић, Михајло Динић, Михајло Јовановић, Огњен Чолаковић, Урош Стевановић и Милоје Милошевић.Самоуверено, без треме и са нестрпљивошћу крочили су у халу Чаир. Подршка другара им је много значила и водила их ка успеху. Натписи ОШ „Чегар“ шаренили су салу. Најгласнији навијачи су се радовали сваком поену. Тиму ОШ „Чегар“ најбоље је ишла атлетика, потрага за благом и игра меморије.

Ипак ,то није било довољно за финале. Један поен делио их је од наставка такмичења. Пласирали су се на шесто место. Нису били разочарани. Са поносом тврде да им је ово најбољи дан у животу. У школи су дочекани уз аплауз. Осветлали су образ школи „Чегар“.

Објављено под Некатегоризовано

Вежбај као астронаут

Прошле године је наша школа била једини учесник из Србије у глобалном пројекту „Мисија Х – Тренирај као астронаут“ који има за циљ промоцију спорта и здравих стилова живота. Ове године настављамо да вредно вежбамо и учимо о свемиру, а наше активности погледајте на овом линку – https://trainlikeanastronaut.org/node/021716/serbia

Учесници: Драган Кантар, Јелена Шврака-Ћирић, Зорица Дуковски, Наташа Ћирић

Координатор : Ана Живковић

Објављено под Некатегоризовано

Дођи на старт – имамо циљ

Пише: Павле Анђелковић VII-3

У оквиру Дечије недеље одржана је и спортско-хуманитарна  манифестација под називом „Дођи на старт-имамо циљ“. Акција се спроводи већ четврту годину за редом у оквиру Дечије недеље и има хуманитарни карактер. У кутији која се налазила на улазу у салу сакупљао се новац за ученике наше школе који су слабије материјалне ситуације.

На спортском дану који је одржан у нашој школи учествовали су ученици од првог до осмог разреда, као и њихови родитељи и наставници. Од понуђених игара, ученици, наставници и  родитељи су могли учествовати у:

  • одбојци,
  • стоном тенису,
  • шаху,
  • пикаду.

Победници у финалу су:

  • Душан Марковић VII-2 (шах)
  • Ученици седмог разреда (одбојка)
  • Душан Голубовић VI-3 (пикадо)
  • Филип Брзаковић VIII-2 (стони-тенис)

Такође, велике похвале иду директору, свим наставницима и ученицима, а посебно наставницима физичког васпитања: Зорици Дуковски, Срђану Јаковљевићу, Драгану Кантару и Јелени Швраки-Ћирић за одличну организацију спортског дана.

Објављено под Некатегоризовано