Сусрети пријатељства-радост Европе

У суботу 6.10.2018. ученици насше школе су присуствовали манифестацији „СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА-РАДОСТ ЕВРОПЕ“ који су одржани поводом обележавања Дечије недеље у Дому војске. Лепо смо се забавили и уживали у наступима учесника. Уживајте у делићу атмосфере коју вам преносимо сликама.

01

02

03

04

05

Светска недеља свемира

Ученици одељења II-3 су у петак 5.10.2018. учествовали у глобалној акцији обележавања Светске недеље свемира. Они су кроз своје креативне маске представили све планете Сунчевог система и својим вршњцима, али и окупљеним родитељима и пролазницима, испричали занимљиве чињенице о небеским телима. Ова активност ученика наше школе нашла се и на званичном сајту http://www.worldspaceweek.org/ а објаву на Твитеру је подржао и Британски астронаут Тим Пик.

poster

timpik

wsw

01

02

03

04

05

06

07

08

09

Маскенбал

Дечију недељу завршили смо „Даном за музику и забаву“. Ученици другог разреда прошетали су са својим маскама и костимима улицама у близини школе. Пролазници су били одушевљени маскенбалом.

01

02

03

Ученици трећег разреда прошетали су насељем, правећи параду „Јесењих шешира“.

05

06

07

Припремне предшколске групе

08

09

Дан за игру

Поводом Дечије недеље, која се одвија под мотом „Моје је право да живим срећно и здраво“, у среду 3.10.2018. године ученици другог разреда заједно са својим учитељима имали су активност „Дан за игру“.

01

02

03

04

05

Дечија недеља у Горњој Врежини

Пишу: ученици одељења IV-5

Прошле недеље је била Дечија недеља и организоване су манифестације Спортски дан, маскенбал и дружење са песником Русомиром Арсићем.

Спортски дан је протекао у игри, смеху и дружењу. Ученици млађих разреда су вукли конопац, играли фудбал, возили бицикл и ролере, прескакали ластиш, није било губитника, нити победника.

На маскенбалу је било различитих маски и костима, каубоја, индијанаца, принцеза,… Маскенбал је одржан на тему „Деца света“ уз песму и игру Деца су украс света.

Дружење са песником Русомиром Арсићем протекло је у читању лепих и смешних песама, које је он написао. Дечи10ју недељу су организовали учитељи млађих разреда.

Објављено под Некатегоризовано

Дођи на старт – имамо циљ

Пише: Павле Анђелковић VII-3

У оквиру Дечије недеље одржана је и спортско-хуманитарна  манифестација под називом „Дођи на старт-имамо циљ“. Акција се спроводи већ четврту годину за редом у оквиру Дечије недеље и има хуманитарни карактер. У кутији која се налазила на улазу у салу сакупљао се новац за ученике наше школе који су слабије материјалне ситуације.

На спортском дану који је одржан у нашој школи учествовали су ученици од првог до осмог разреда, као и њихови родитељи и наставници. Од понуђених игара, ученици, наставници и  родитељи су могли учествовати у:

  • одбојци,
  • стоном тенису,
  • шаху,
  • пикаду.

Победници у финалу су:

  • Душан Марковић VII-2 (шах)
  • Ученици седмог разреда (одбојка)
  • Душан Голубовић VI-3 (пикадо)
  • Филип Брзаковић VIII-2 (стони-тенис)

Такође, велике похвале иду директору, свим наставницима и ученицима, а посебно наставницима физичког васпитања: Зорици Дуковски, Срђану Јаковљевићу, Драгану Кантару и Јелени Швраки-Ћирић за одличну организацију спортског дана.

Објављено под Некатегоризовано

Маскенбал у матичној школи

6.10.2016. организован је маскенбал уценика првог разреда и предшколаца у матичној школи. Ревијално су се представили сви учесници. Трочлани жири у саставу наставника ликовне културе Славољуба Благојевића, физичког васпитања Јелене Швраке Ћирић и физике и техничког и информатичког образовања Дарка Симића су одабрали победнике из сваког одељења и предшколске припремне групе. Одстампане су и подељене дипломе за освојено 1., 2. и 3. место, а сви учесници похваљени за уложени труд.

Објављено под Некатегоризовано

Радионица – Дан за дечија права

У оквиру обележавања Дечије недеље, у четвртак, 6.10.2016. био је „Дан за дечија права“.

Тим поводом организоване су радионице у холу школе у којима су учествовали ученици од петог до осмог разреда.

Објављено под Некатегоризовано